Bouw 17 appartementen Klapperdijk van start

Wie het centrum van Wapenveld binnenrijdt, kan het niet missen. Op de hoek van de Klapperdijk en de W.H. van de Pollstraat wordt hard gewerkt. Afgelopen week werden de eerste palen geboord. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit draaide directeur-bestuurder Jolanda van Loon, onder toeziend oog van wethouder Stephan Nienhuis, persoonlijk een paal de grond in. Triada biedt straks op deze plek 17 huurders een nieuw thuis.

Bij de totstandkoming van de plannen is er met veel partijen, waaronder Gemeente Heerde en de Dorpsraad Wapenveld, nauw samengewerkt. Binnen hetzelfde bestemmingsplan valt ook de nieuwe MFA (multifunctionele accommodatie) aan de W.H. van der Pollstraat. Ook hiervan start de bouw binnenkort. Met al deze vernieuwing krijgt het hart van Wapenveld weer een mooie impuls.

Schutte Bouw voert de bouw van de 17 sociale huurwoningen uit. Het ontwerp is uit handen van TVA Architecten. Het gebouw met drie woonlagen heeft verschillende soorten appartementen. De woningen zijn alle levensloopbestendig en worden straks met voorrang verhuurd aan 55-plussers. De oplevering is naar verwachting eind 2024.

Kijk voor meer informatie over dit project op de projectpagina.