Start bouw sociale huurwoningen op Het Veen in Hattem

Donderdag 31 augustus onthulden Koen Castelein, wethouder gemeente Hattem en Jolanda van Loon, directeur-bestuurder van Triada in Het Veen het bouwbord voor de bouw van 18 huurappartementen. Dit gebeurde onder toeziend oog van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten. BPD en Nikkels zijn de partijen die in dit deel van Het Veen een mix van koop- en huurwoningen ontwikkelen. In opdracht van Triada begint Nikkels bouwbedrijf hier nog dit jaar met de bouw van de 18 sociale huurappartementen.

Start bouw sociale huurwoningen op ’t Veen in Hattem

Met de onthulling van het bouwbord is de eerste symbolische stap gezet naar de bouw van sociale huurwoningen op Het Veen. Daarnaast werden fysiek ook de handtekeningen gezet onder de koop- en realisatieovereenkomsten tussen BPD/Nikkels, Triada en Nikkels bouwbedrijf

"Het Veen is voor iedereen,” zegt wethouder Koen Castelein van de gemeente Hattem. “Het is stoer dat het de partijen is gelukt om sociale huurwoningen in dit transformatiegebied te realiseren. Met de bouw van deze woningen, kan Hattem samen met Triada bijdragen aan het verkleinen van het woningtekort. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Een koopwoning is door de gestegen prijzen voor veel mensen onbereikbaar.”

Op Het Veen komen 18 sociale appartementen van Triada
Dit appartementencomplex is de laatste fase van deelgebied Het Veen-Noord, bestaande uit 115 woningen die zijn ontwikkeld door de combinatie BPD/Nikkels. Voor de realisatie van deze appartementen werkt Triada ook samen met de ontwikkelcombinatie BPD/Nikkels. “We bouwen tweekamerappartementen van ca. 50m2. De woningen hebben twee slaapkamers, een grote en een kleinere (kinder)kamer. De bouw van deze woningen geeft vooral starters de mogelijkheid in Hattem te blijven wonen. Voor deze groep is het aanbod in Hattem tot nu toe vrij beperkt, vertelt directeur-bestuurder Jolanda van Loon. De appartementen worden na oplevering door Triada verhuurd.

Henri Schimmel namens ontwikkelcombinatie BPD/Nikkels: “We zijn verheugd dat de overeenkomst met Triada snel tot stand is gekomen. De afronding van Het Veen-Noord met de nodige sociale woningen is daarmee in gang gezet en de aandacht kan naar de volgende deelgebieden in Het Veen.”

Wonen in een groene, duurzame en gemengde wijk

Bedrijventerrein ’t Veen transformeert de komende jaren naar een groene en duurzame wijk met een mengeling van wonen en werken. In totaal komen er ruim 650 woningen voor starters, stellen, gezinnen en ouderen in zowel de koop- als huursector. De uiteindelijke inrichting is afhankelijk van de uitwerking van de drie verschillende woon- en leefmilieus op Het Veen. Deze zijn geïnspireerd op Bos, Tuindorp en Dijk. De wijk is een doortrekking van ’t Rode Dorp richting water en groen: de uiterwaarden van de IJssel, natuurgebied de Wiessenberghse Kolk en natuurgebied het Algemene Veen. Bomen, hagen, bermen, grasvelden en waterpartijen geven de wijk een natuurlijk karakter en zorgen op warme dagen voor een aangenaam klimaat. De waterpartijen in de wijk vervullen bovendien een belangrijke rol bij de wateropvang in het gebied.